Beskrivning

Allers veckotidning från 1978

Reportage: Matilda Gustava är 99 år. Hon föddes 1876. Nu berättar hon om sitt otroliga liv. Hon sitter på långvårdskliniken i Vilhelmina, röker pipa och blir intervjuad. Hennes dotter Anna Westman syns på bild. En av döttrarna heter Linnéa Fjällstedt och hon har skrivit en bok om Matilda Gustava. Här berättas om fattigdomen och armodet i lappmarken kring Vilhelmina. Hon föddes på nybygget Dorris i Vilhelmina. Bild därifrån.

Reportage: Sampsa Ropponen är en tolvåring från Helsingfors. Han har drömt om att någon gång få se Stockholm. Nu förverkligar Allers hans dröm och tar honom bl a med för att få träffa Gösta Bernhard och Carl-Gustaf Lindstedt. Mamman heter Riita Ropponen och hon är VD-sekreterare på Fazer.

Reportage: Dagny Nilsson och hennes make Evald Nilsson är båda blinda. De bor i det lilla samhället Götene, några mil från Skara. Nu intervjuas de om sin fantastiska kärlek till varandra, mot alla odds.

Reportage: Elisabeth Lidman är 25 år och hon är gift med Lennart Kimvall. De har sonen Jacob Kimvall. Nu berättar familjen om sitt liv i våningen i Solna.

Reportage: Åke Holmberg är överläkare på ögonkliniken på Sabbatsbergs sjukhus. Nu berättar han vad du bör veta om dina ögon.

Plus: Mode, relationer m.m.

Titta gärna på mina andra annonser med tidningar. Jag samfraktar!

Objektsnr 587930182

Visningar 265

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Allers 7 1978 Jacob Kimvall, Linnéa Fjällstedt, Sampsa Ropponen, Vilhelmina

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?