Beskrivning

Svenska journalen från 1937.

SERIE: Kalle Anka av Walt Disney i mycket tidig version. Svenska Journalen var en av de första tidningarna som publicerade Kalle Anka.

Reportage: Svenska Journalen har varit i Öregrund. Nu publicerar man en flygbild över denna sommaridyll. I Öregrund träffade man Ludvig "Lubbe" Nordström. Man tar bild på honom i hamnen i Öregrund. Ludvig Nordström tillbringar somrarna i Öregrund och alla invånare där vet var "Lubbe" bor: "Han bor på Stadshotellet, som vanligt". "Lubbe" blir intervjuad på konditoriet "Klippan" i Öregrund.

Reportage: Tidningen har besökt Berlin och svenska kyrkan där. Kyrkoherde är Birger Forell. Bilder på den vackra byggnaden i Berlin, en oas mitt i storstaden. Svenska Kyrkan i Berlin har en enorm betydelse för alla svenskar som bor i Tredje Riket. Bild på den vackra kyrkan invändigt. Bilder på svenskar som tillhör svenska församlingen i Tredje Riket.

BILDEXTRA: Det har varit stor militär övning på västkusten. På bild ser vi stridsflygplanen över Göteborgs domkyrka. I Trollhättan ringde larmet och 1 600 arbetare vid Nydqvist & Holm rusade ut ur byggnaden. Hela Göteborg mörklades och invånarna fick känna på hur det skulle kunna kännas vid en bombräd. En fruktansvärd påminnelse om vad som skulle kunna hända, om kriget kommer.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar.

Objektsnr 588947472

Visningar 287

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 36 1937 Öregrund, Kalle Anka, Birger Forell, Berlin

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?