Beskrivning

Svenska journalen från 1926.

Reportage: Svenska journalen har besökt Lund och Kulturen i centrala staden, Kulturhistoriska föreningen. Bild på Kulturhistoriska museet i Lund samt Herre- och borgarhuset. Bild på Soldattorpet Urshult med hägerkoloni. Bild på ingången till museet genom Tideporten. Bild inuti Glimmingestugan. Bild på interiör i Borgarhuset. Bild på hur det ser ut inuti Gärdsstugan. Här berättas om de olika byggnaderna och hur de används idag, på 1920-talet.

Reportage: Pastor Hjalmar Danielsson i Stockholm får en stor bild i tidningen och en lång text. För 20 år sedan drabbades han av en lungsjukdom som nästan tog hans liv. Men nu är han frisk. Hjalmar Danielsson fyller nu 40 år och tidningen ser tillbaka på hans gärning så här långt. Han föddes 1881 vid Gunnebo bruk i Gladhammar, men han växte upp i Västervik. Han har verkat i Norrköping, Eskilstuna. Numera bor han i Stockholm.

Reportage: Svenska läkare gör ett gemensamt upprop i tidningen mot alkohol och andra njutningsmedel. Läkarna på bild är Professor Alfred Petrén, doktor Gottfrid Thorell och doktor Gotthilf Stéenhoff.

Reportage: Tidningen har besökt Kina och rest längs landets längsta flod Yangtze, eller Yang-Tsi-Kiang som den kallas här.
Reportage: I Österrike har man haft så kallade "Schwedendankfester" där man tackar Sverige och har ett kulturutbyte mellan länderna. Tidningen har bilderna från evenemanget.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 592233564

Visningar 213

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 30 1926 Kulturen Lund, Gotthilf Stéenhoff, Gottfrid Thorell

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?