Beskrivning

Svenska journalen från 1926.

Reportage: I Suntak utanför Tidaholm har något fruktansvärt hänt! Människor har varit på kyrkogården vid Suntaks kyrka och plundrat gravar. Det har pågått en längre tid i Suntak nu att likkistor har brutits upp. Tidningen beskriver hur viktigt det är att våra gravar och fornminnen inte vandaliseras.

Reportage: Tidningen publicerar en stor bild på biskop Ernst Heuman. Han har nämligen dött. Här berättas om Ernst Heumans liv och leverne. Han föddes i Halmstad och läste i Uppsala. Nu har han avlidit i Indien.
Reportage: Internationella Missionsrådet har haft möte i Rättvik. Redogörelse för vilka som deltog och vad som beslutades. Bild på deltagarna. Mötet ägde rum på Vilohemmet i Rättvik.

Reportage: I Tartu, eller Dorpat som staden hette vid den här tiden, har den nordiska nykterhetskongressen ägt rum. Tidningen har besökt Estland och Tartu. Bilder på staden och på deltagarna.

Reportage: Tidningen har besökt Östturkestan, ett självständigt land på den tiden, numera en del av nordvästra Kina, där folkgruppen Uigurer bor. Idag heter regionen Xinijang. Här är kvinnorna mer fria än i något annat muslimskt land. Bilder på uigurer. Kvinnorna är inte ens beslöjade, skriver tidningen. Här får vi se hur det ser ut i uigurernas hem och i deras vardag.

Bild: Företaget Singer, som tillverkar symaskiner, har bjudit in flickor från Stockholm till en sykurs i skärgården. På bild ser vi alla deltagarna.

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 616898646

Visningar 140

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 32 1926 Biskop Ernst Heuman, Tartu, Uigurer, Xinijang

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?