Beskrivning

Svenska journalen från 1926.

Reportage: Svenska journalen har besökt Kulturens Östarp, ett friluftsmuseum på Romeleåsen utanför Lund. Bilder på Gammalgården, Dagligstugan, kvarnen och Mölledammen. Här beskrivs verksamheten och miljön i Kulturens Östarp nu på 1920-talet.

Reportage: Redaktör Johan Törnfelt är en förgrundsgestalt inom svensk nykterhetsrörelse. Nu publicerar tidningen en stor bild på honom och beskriver hans liv. Han föddes 1876 i Lockne utanför Östersund.

Reportage: Tidningen har anordnat en bildtävling för läsarna. Nu redovisas de finaste bilderna som läsarna har skickat in. Bilderna är tagna av: Rut Lindestad i Horndal. Emmanuel Hansson i Bäck, Västgärdet utanför Rättvik. Joel Peterson i Kumla. Axel Fors i Bodafors. M fl.

Reportage: Tidningen har besökt exotiska Lhasa, huvudstad i Tibet. Det är en extremt svårtillgänglig stad högt uppe i bergen. Så är livet i Lhasa just nu, på 1920-talet.

Reportage: Hur kan vi inom den svenska kyrkan samarbeta med andra kristna samfund i öster, såsom i Grekland, koptiska kyrkan i Egypten, eller den anglikanska kyrkan? Om det skriver teologie doktor Herman Neander.

Reportage: KFUM har haft världskongress i Helsingfors. Svenska Journalen var där. Bild på Johanneskyrkan i Helsingfors, med folk utanför. Bild från konferensens sammanträden och alla de män som deltog. Bild på när stadsfullmäktiges ordförande i Helsingfors, Antti Tulenheimo hälsar alla välkomna.

Bild: Gällersta socken har fått en gåva av tidningsmannen Johan Lindström Saxon. Nu ska pengarna användas för att bygga ett bibliotek med litteratur om Närke. Bild på J L Saxon samt en teckning på hur byggnaden ska se ut.

Bild: Bolaget Pix i Gävle tillverkar godis. Nu har Pix-bolaget låtit uppföra ett ståtligt vilohem för sina anställda. Tidningen publicerar en bild på den vackra byggnaden, invid Gavleån.

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 609728066

Visningar 125

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 34 1926 Kulturens Östarp, Johan Törnfelt, Tibet, Pix

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?