Beskrivning

Svenska journalen från 1926.

Omslaget: Prinsessan Astrid tillsammans med kronprins Leopold av Belgien.

Reportage: Tidningen har besökt Göteborg, rikets andra stad. Nu beskrivs hur staden ser ut. Översiktsbild på Drottningtorget med järnvägsstationen. Här ser man de olika byggnaderna och spårvagnarna. Översiktsbild över Järntorget. Bild på Handelsinstitutets nyuppförda byggnad i Lorensberg. Lorensberg beskrivs som de rika männens stadsdel. På bilden ser vi även Latinläroverkets nya hem. Bild på Kronhuset, ett av de äldsta och bäst bevarade gamla husen i Göteborg. Bild på Amerikabåt vid Stigbergskajen. Bild på Skansen Kronan. Bild på yttre hamnen med Masthuggskyrkan i bakgrunden. Bild på flygfältet vid Torslanda.

Reportage: Kyrkoherden Albin Holm i Göteborg hyllas med en helsidesbild och en längre text. Han är kyrkoherde i församlingen Annedal.

Reportage: Socialpolitiska och Kommunala institutet i Stockholm är en ganska ny inrättning. Här berättas om allt som försiggår där. De håller till på Myntgatan 4 - 6.

Reportage: Alma Hedin skriver om Blomsterfonden i Stockholm. Bild på Alma Hedin. Hon är syster till den berömde Sven Hedin och det är hon som har startat Blomsterfonden. Blomsterfonden har uppfört hus som fungerar som äldreboenden i Stockholm. Bild på ett sådant nytt hus.

Reportage: Svenska Journalen har besökt Liechtenstein. Det är ett märkligt litet furstendöme.

Bildextra: Bilder från förlovningen mellan prinsessan Astrid och Leopold av Belgien.

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 608866046

Visningar 247

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 40 1926 Göteborg, Albin Holm, Blomsterfonden, Alma Hedin

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?