Beskrivning

Svenska journalen från 1926.

Reportage: Svenska Journalen har besökt Stockholms Stadsmission. De håller till vid Stortorget i Stockholm. Bild på byggnaden. Bild på interiörer. Det börjar bli vinter och kallt och alla tusentals hemlösa i Stockholm behöver hjälp. Här berättas om stadsmissionens verksamhet. Bild på när fattiga bjuds på gröt i en stor sal.

Reportage: Fru Emelie Willén fyller 75 år. Det firar tidningen med en stor bild på Emelie Willén och en lång text om henne. Emelie Willén föddes på komministergården i Sköldinge i Södermanland 1851. Nu berättas om hennes liv och hennes släkt. Numera bor hon i Nyköping. Trots sin ålder är hon ungdomligt livlig!

Reportage: Pastor Vilhelm Wiklund skriver om ungdomen idag. Vad ska det egentligen bli av dem? Unga utsätts för så många frestelser nu på 1920-talet och många leds in i fördärvet, trots att föräldrar försöker göra allt för sina tonåringar. Dagens unga verkar mest vara ute efter njutningar och nöje, inte som tidigare generationers unga, skriver Vilhelm Wiklund. Det är dans och det är biograf och det är förlustelser. Och de dyrkar sina idoler. Hur kan vi skydda ungdomen från allt?

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 598131690

Visningar 322

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 45 1926 Stadsmissionen, Emelie Willén, Vilhelm Wiklund

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?