Beskrivning

Svenska journalen från 1947.

Reportage: Svenska journalen har gett sig ut med flygplan över Europa. Att se kontinenten från ovan är en fängslande upplevelse! Man reste från Bulltofta i Malmö och såg sedan det krigshärjade Europa. Hamburg är hjärtskärande att se från ovan. Långa rader av sönderbombade hus. Man studerar Hannover, Kassel, Frankfurt, Heidelberg och Karlsruhe. Att flyga över Tyskland är som att skåda döden i vitögat! Det känns som en befrielse att därefter komma till Schweiz, fridens boning!

Reportage: Svenska journalen har besökt Grävlingsberg, en gård belägen utanför Nacka. På bild ser vi Rolf Svalfors m fl. Här samlas baptister för att roa sig.

Artikel: Kurt Berneby arbetar som förgyllare Nu har han deltagit i en tävling i förgyllning som har ägt rum i Blå Hallen i Stockholm. På bild ser vi också den enda kvinnliga guldsmeden, Britta Wessberg.

Reportage: Harald Eriksson bor i Hucksjöåsen mellan Bräcke och Kälarne. Tidningen åker dit och intervjuar honom. Han samlar på fjärilar och stolt visar han upp sin samling. Här beskrivs också Hucksjöåsen, en mycket fin by men med en stor nackdel: den saknar elektricitet.

Reportage: Hur ska en mamma tänka om barnet saknar matlust. Tidningen ger råd.

Reportage: Marius Meng från Schweiz är inte bara läkare. Han är dirigent också. Tidningen har intervjuat denna mångfacetterade man.

Reportage: I Eriksdalshallen har det stora Fria Kristna Riksmötet ägt rum. Svenska journalen var där. På bild: Frank Mangs, Reverend Ballard m fl.

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 595861836

Visningar 156

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 13 1947 Grävlingsberg, Kurt Berneby, Hucksjöåsen

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?