Beskrivning

Saxons veckotidning från 1975.

Reportage: I Sävast utanför Boden bor Astrid Nilsson och Inge Nilsson. De är offer för Bodens kommuns girighet. Bodens kommun vill tjäna pengar genom att förinta deras vackra gård, Hammarsgården med hjälp av stålkäftar! Det ska byggas ett stort stålverk i Luleå, Stålverk 80 ska det heta och eftersom det behövs bostäder så ska kommunen bygga bostäder i Sävast. Paret Nilsson kämpar för att Sävast ska behållas så som det är och att deras hem ska få vara kvar. Vi ser paret Nilsson på sparkstöttingar i Sävast by.

Reportage: Martin Linder i Sollentuna hade astma. Då reste han till Brandals hälsohem och fastade med potatisvatten i tio dagar. Nu är hans astma borta! Läkarna vägrar att tro att miraklet har skett, men Martin Linder står på sig! Det är Alma Nissen på Brandals hälsohem som ligger bakom metoden.

Reportage: Christer Johansson från Leråkra utanför Ronneby är hemmapappa! Hustrun Gun Johansson jobbar på dagarna och då sköter Christer Johansson hemmet och barnen. Därför har han inte tid att göra lumpen. Nu måste han åka i fängelse! En karl ska göra lumpen, inte ta hand om hemmet. 26-årige Christer Johansson sköter ett omodernt hem med ett gammaldags kök. Han är atletiskt byggd. En riktig karlakarl!

Reportage: Esther Axene i Norrtälje har byggt tre barnhem och en skola i Indien. Hon hjälper tusentals barn! Tidningen träffar henne i det gula huset där hon och Sven Axene bor i Norrätlje. Från huset har de utsikt över hamnen i Norrtälje.

Reportage: Calle och hans fru Ebba bor i en 1800-talsstuga i Ekeby utanför Helsingborg. Calle heter egentligen Carl Allan Jönsson och hans fru Ebba Jönsson. Calle har haft polio och han är hårt märkt av sjukdomar, men Ebba Jönsson tar hand om honom, trots att hon är väldigt mycket äldre. Tidningen träffar dem i hemmet.

Titta gärna på mina andra annonser med tidningar.

Jag samfraktar!

Objektnr 579055876

Visningar 213

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Saxons 7 1975 Sävast by, Boden, Leråkra, Esther Axene, Brandals hälsohem

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

366 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?