Beskrivning

Veckotidningen Saxons från 1976.

Reportage: I en villa på en kulle i Lumsheden, en by mellan Svärdsjö och Åshammar utanför Falun, bor Jan Lundin. Han är 11 år och överlycklig. Orsaken är att han har haft 13 rätt på Tipset! Nu har han börjat ge bort dyra saker, färg-TV-apparater, guldarmband och en knallorange, fräsig Volvo. Vissa i Lumsheden är avundsjuka på pojken medan andra invånare i byn gläds åt hans enorma tur. Pappan heter Klas Lundin och mamman Gunhild Lundin. Pojken har börjat köpa skinnjackor och en ny stereoanläggning. Livet har verkligen förändrats!

Reportage: Eva var bara 14 år när hon gifte sig med sin fästman Stefan, 18. Myndigheterna gav henne dispens. Bröllopet ägde rum på Stefans systers gård i Piteå. När de gifte sig var unga Eva redan i åttonde månaden. Nu har hon fött lille sonen Stefan på lasarettet i Boden. Nu intervjuas det ovanliga paret om livet.

Reportage: Mårten Dahlberg bor i Bjärtrå utanför Kramfors. Han är 14 år och han har lyckats övertyga myndigheterna om att han ska få slippa gå i skolan. I stället för att sitta i skolbänken ägnar han nu dagarna åt att ta hand om familjens getter! Saxons reste till ett sommarfagert Ångermanland för att träffa familjen i Bjärtrå. Mårtens bästa vän heter Anna Nordén och hon bor i Styrnäs.

Reportage: En morgon vaknade Lars Jensen upp till en chockerande nyhet. Hans fru hade plötsligt försvunnit och övergett honom! Ensam stod han kvar som far till åtta barn. Skulle han ensam kunna klara att ta hand om åtta barn? Saxons har träffat den ovanliga familjen. Hustrun klarade inte av det monotona hushållsarbetet och att ta hand om åtta barn, så hon lämnade allt. Familjen bor i byn Smålands-Farstorp två mil utanför Vetlanda. Dottern Anette Jensen har just fyllt 17 år och hon letar efter ett jobb i Vetlanda.

Reportage: Erik Nilsson i Gislaved var svårt sjuk i reumatism som ung. Men så ändrade han sina kostvanor och sedan dess har han varit på kärnfrisk. På bild ser vi hela familjen

Reportage: Tidningen har besökt Aaholm slott på Lolland i Danmark. Här bor baronen Raben-Levetzau. Tidningen har fått komma in i slottet som är fullt av dyrbarheter. Här finns också en otrolig samling av gamla exklusiva veteranbilar.

Artikel: Lydia Wallner bor i Näsåker. Nu berättar hon om en fantastisk dröm om en fest, som blev verklighet!

Samt: Mode, relationer, kändisar.

Titta gärna på mina andra tidningar till salu. Jag samfraktar!

Objektsnr 611260184

Visningar 430

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Saxons 43 1976 Lumsheden, Bjärtrå, Lydia Wallner, Raben-Levetzau

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?