Beskrivning

Svenska journalen från 1926.

Omslaget: Forsakar, Skånes högsta vattenfall beläget vid Degerberga. Fotografiet är taget av Hanna Wallin i Degerberga.

Reportage: Missionssekreterare Jakob E Lundahl hyllas i tidningen med en stor bild och en längre text. Han har varit verksam i Kongo där han försökte "civilisera lågt stående folk". Sedan dess har han haft en illuster karriär som missionär.

Reportage: På ytterligare en plats i tidningen rapporterar Jakob E Lundahl själv om den internationella missionskonferensen i Rättvik. På bilderna ser vi några av de delegater från utlandet som hade rest till Rättvik för att närvara.

Reportage: Tusentals scouter har samlats vid Siljan i Dalarna för samkväm. Man inledde allt med att göra honnör för den svenska fanan. Man höll till i Rättvik. Bilder och beskrivningar av sammankomsten.

Reportage: Tidningen har besökt Skarlunda gård utanför Södertälje. Gården kallas även för Katarinagården. Där fotograferade man olika människor som håller till i trakten. Bilfärden från Slussen i Stockholm och ända ut till Södertälje skildras detaljrikt. På Skarlunda intervjuade man pastor Per Gyberg.

Reportage: Det har varit stor konferens för nykterister i Tartu, Estland, eller Dorpat som staden hette vid den här tiden. Svenska journalen skildrar evenemanget med flera bilder.

Reportage: Johannes Grängberg skriver om hur man bör uppfostra och undervisa barn.

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 621860233

Visningar 84

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 33 1926 Jakob E Lundahl, Johannes Grängberg, Skarlunda, Gyberg

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?