Beskrivning

Svenska journalen från 1926.

Reportage: I Broby i Östra Göinge finns ett hembygdsmuseum. Tidningen publicerar en bild på den nyuppförda byggnaden. Broby Göinge hembygdsförening bildades 1919. Här beskrivs hur hembygdsmuseet i Broby kom till och vad man kan hitta där. Bild även på "Gislas stuga".

Reportage: Västra Värmlands folkhögskola i Arvika ska flytta. Nu ska man lämna Agneteberg. Nu har man haft en sammankomst för att tillsammans minnas alla fina stunder vid Agneteberg. Bild på deltagarna samlade utanför Agneteberg.

Reportage: Efter första världskriget har flera nya stater uppstått i Europa. Bland annat det nya Polen. Tidningen har besökt det unga landet. Bild på det gamla judetorget i Lodz med judar som handlar med varor. Flygbild över Lodz. Bild på Johanneskyrkan i Lodz. De flesta polacker är katoliker men här finns också en stor judisk befolkning, skriver tidningen.

Reportage: Kyrkoherde Alfred Berglund i Stockholm hyllas med en stor bild och en längre text. Det krävs oerhört mycket av en person att vara ledare för Sveriges största statskyrkoförsamling. Alfred Berglund klarar av det! Han föddes själv i Stockholm men skrevs in vid Fjellstedtska skolan i Uppsala som 16-åring. I Luthagen i Uppsala på Vindhemsgatan 10 hittade han senare en församlingslokal där han inledde sin prästbana.

Reportage: I ett annat reportage besöker tidningen Sveriges största statskyrkoförsamling. Bild på Matteuskyrkan i Stockholm, Sankt Matteus kyrka, sedd från gatan. Bild även på interiör i kyrkan. Församlingen Sankt Matteus har växt snabbt på sistone. Här beskrivs församlingens aktiviteter.

Reportage: Tidningen har besökt Haslidalen utanför Bern i Schweiz. Här påstås det bo släktingar till oss svenskar, skriver tidningen. Man reser till byn Guttannen "där den nordiska rasen har bevarats mest ren". Sedan 1300-talet har det pratats om att folket här har nordisk härstamning. I artikeln förklarar man hur ättlingar till nordbor har kunnat ta sig hit och bygga ett samhälle här. Flera bilder på invånare i Guttannen, Vuxna och barn med nordiska utseenden.

Reportage: Betaniastiftelsen inom Metodistkyrkan har många aktiviteter i Sverige. På bilderna ser vi Betaniastiftelsens sjukhem vid Stocksund, Betaniastiftelsens sjukhem vid Jakobsdal i Göteborg, Betaniastiftelsens vilo- och rekreationshem i Alingsås.

Reportage: Kina har 400 miljoner invånare. Det innebär att var femte människa är kines, skriver tidningen. Nu har Idun besökt kinesiska muren. Den är ett fascinerande underverk!

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 601850239

Visningar 184

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 37 1926 Göinge, Polen, Sankt Matteus kyrka, Schweiz, Arvika

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?