Beskrivning

Svenska journalen från 1926.

Reportage: Svenska journalen har besökt Jönköping. Översiktsbild över staden Jönköping. Bild på hamnen i Jönköping. Bild på statyn över Viktor Rydberg. Bild från träkåkarna och kyrkan i Gamla Jönköping, den äldsta delen av staden som kallas för Öster. Här beskrivs staden vid Vättern och Munksjön.

Reportage: Svenska Journalen har en bil, en Dodge. Med den brukar man åka runt i landet och skildra sommar-Sverige. Den här gången har man åkt till Västra Värmland. Man passerade bl a Glava, Årjäng och Kil. Överallt mötte man glada värmlänningar som förberedde sig för midsommarfirandet.

Reportage: Snart anordnas Internationella Missionsrådets kommittésammanträde i Rättvik. På bild ser vi Missionsförbundets vilohem i Rättvik.

Reportage: Oskar Eklund är direktör och han bor i Stockholm. Han har fyllt 65 år och därför hyllas han i tidningen med en stor bild och en artikel. Som ung verkade han i Halifax, Nova Scotia. Oskar Eklund grundade Svenska Nykterhetsförlaget som är ombildat och heter Oskar Eklunds tryckeri och bokförlag AB.

Reportage: Godtemplarorden, eller IOGT fyller 75 år i år! Sigfrid Borgström gör en tillbakablick. Bild på huset vid Fyrmästargatan i Göteborg där den första svenska godtemplarlogen instiftades. Bilder på: Edvard Warinsky, John Finch, Ernst Strandman.

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 595081555

Visningar 200

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svenska journalen 29 1926 Jönköping, Oskar Eklund, Edvard Warinsky, IOGT

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?